Principală  —  IMPORTANTE   —   Declarațiile președintelui Uniunii Avocaților din…

Declarațiile președintelui Uniunii Avocaților din R. Moldova, în legătură cu afirmațiile făcute de către fostul avocat al lui Vlad Filat

Emanoil Ploșniță

Uniunea Avocaților din R. Moldova urmează să analizeze toate declarațiile făcute de către Igor Popa, fostul avocat al actualului lider al PLDM, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, unde a dezvăluit mai multe detalii din perioada în care îl apăra pe Filat, iar ulterior va veni cu o reacție completă în acest sens.

Solicitat de către ZdG, președintele Uniunii Avocaților din R. Moldova (UAM), Emanoil Ploșnița, ne-a comunicat că instituția va reveni neapărat cu o reacție sau soluție, iar între timp subiectul va fi discutat și în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină din cadrul UAM, care urmează să se autosesizeze pe marginea acestui caz.

Am reușit aseară să privesc doar câteva minute, vreo 10 minute, nu mai mult, iar acum să vin cu o reacție este foarte complicat. Am înteles că a fost o emisiune care a durat o oră și 50 de minute. Astăzi, am văzut câteva comentarii la dumneavoastră, se aduc câteva învinuiri – așa se vorbește în spațiul public, este complicat acum să mă dau cu părerea, înainte să fi privit integral interviul. Urmează să fac o analiză detaliată. Este un interviu de 2 ore. Desigur că urmează să analizăm, o să venim cu o reacție. Astăzi o să includem acest subiect și la Comisia etică și disciplină, și ea trebuie să vină cu o reacție, să se autosesizeze. După aceasta urmează să vedem care va fi soluția sau care vor fi acțiunile împotrivă. Uniunea Avocaților va veni neapărat cu o reacție, dar înainte de aceasta, vom analiza foarte bine subiectul”, ne-a comunicat Emanoil Ploșnița

Mai mulți avocați și juriști din R. Moldova condamnă declarațiile făcute miercuri seară, 23 septembrie, de către fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, Igor Popa, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, unde avocatul a dezvăluit mai multe detalii din perioada în care îl apăra pe Filat.

Igor Popa, fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, a făcut miercuri seara, în cadrul unei emisiuni, mai multe declarații cu privire la perioada de detenție a fostului său client.

Popa susține că Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat țin până în ziua de astăzi legătura și vorbesc la telefon. Totodată, Popa mai susține că Plahotniuc, ar fi avut grijă ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de sărbători în schimbul tăcerii. 

Totodată, Popa a dat publicării mai multe scrisori pe care le-a primit de la Filat în timp ce actualul lider al PLDM se afla în detenție.

Mai multe detalii le găsiți aici: Fostul avocat al lui Vlad Filat: Plahotniuc îi promitea lui Filat că-l va scoate din pușcărie. Ei au rămas prieteni până-n ultima clipă

Liderul PLDM, Vlad Filat, a postat joi, 24 septembrie, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care menționează că vineri, 25 septembrie va susține o conferință de presă unde va vorbi pe marginea acestui caz.

După ce m-a vândut lui Plahotniuc și m-a băgat în pușcărie, așa numitul “avocat” Igor Popa, pus de același stăpân, a lansat o serie întreagă de dezinformări și minciuni!

Deoarece nu sunt în Republica Moldova, iar acuzațiile aduse nu pot fi demontate printr-o postare, la revenire, vineri 25 Septembrie 2020, voi organiza o Conferință de presă în care voi demonta pe larg ticăloșeniile și minciunile aruncate în spațiul public de acest individ fără scrupule, care a încălcat orice limită morală și toate normele deontologice profesionale”, a scris Filat.