Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Vlad Filat anunță că a…

Vlad Filat anunță că a depus câteva plângeri pe numele fostului său avocat, Igor Popa: „Această situație nu mă vizează doar pe mine”

Președintele PLDM, Vlad Filat, anunță luni, 28 septembrie, că a depus câteva plângeri la organele abilitate pe numele lui Igor Popa, fostul său avocat, care a făcut săptămâna trecută mai multe declarații despre acesta în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit ex-premierului, la Procuratura Generală a depus:

  • Plângere împotriva cetățeanului Igor Popa privind pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată;
  • Plângere în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta, pentru stabilirea adevărului;
  • Cerere privind eliberarea informației asupra faptului dacă am depus vreodată denunț împotriva unei persoane.

Totodată, acesta susține că a depus Plângere la Uniunea Avocaților din Republica Moldova prin care a solicitat „examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților”.

„Sper foarte mult că Procuratura Generală, cât și Uniunea Avocaților vor acționa prompt, pentru a pune capăt unei ilegalități. Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate”, a scris Filat pe pagina sa de Facebook.

https://www.facebook.com/VladFilatUE/posts/3966541630042661

Igor Popa a invitat presa la Procuratura Generală la ora 10:00.

Vineri, 25 septembrie, Filat a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a comentat acuzațiile lansate miercuri de Igor Popa, fostul său avocat, la o emisiune televizată.