Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Fostul avocat al lui…

LIVE Fostul avocat al lui Filat, la Procuratură: „Am primit mesaje de amenințare”

Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat, a mers luni, 28 septembrie, la Procuratura Generală (PG), unde a fost citat după declarațiile de săptămâna trecută. El spune că liderul PLDM l-a denigrat anterior în presă și el trebuie „să se apere”.

Apărătorul a menționat că Filat și complicii lui „au săvârșit infracțiuni” și este „misiunea avocatului să raporteze atunci când are loc o infracțiune în timpul exercitării unei profesii”.

„După ce înțeleg eu, se prefigurează mai multe fapte penale care trebuie investigate de procurori: îmbogățire ilicită, spălare de bani, vânzarea bunurilor sechestrate și amenințarea cu moartea”, a declarat acesta.

Potrivit lui, avocații care l-au criticat sunt ai lui Platon, Plahotniuc, Filat și exponenți ai PSRM.

„Atunci când onorariul este contestat, când ești acuzat în presă că ai săvârșit infracțiuni grave, trebuie să te aperi și trebuie să divulgi anumite date din secretul profesional pentru a te apăra. Este foarte simplu”, a motivat el.

Totodată, apărătorul menționează că a fost amenințat „cu moartea și răfuială fizică” de către necunoscuți și rude ale lui Filat și va depune plângeri.

Igor Popa a accentuat că va face „noi dezvăluiri” despre „crimele comise de Plahotniuc”.

Vineri, 25 septembrie, Filat a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a comentat acuzațiile lansate săptămâna trecută de către Igor Popa, fostul său avocat, la o emisiune televizată.