Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ședința CSM: deciziile luate…

VIDEO Ședința CSM: deciziile luate cu privire la inițierea procedurii disciplinare în privința unor judecători ai CC

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc în ședință, iar pe agendă se numără mai multe proiecte, printre care cererea președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, referitor la inițierea procedurii disciplinare în privința judecătorului Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, dar și sesizarea deputatului Vasile Bolea, referitor la inițierea procedurii disciplinare în privința unor judecători ai Curții Constituționale (CC).

11.30: CSM a examinat solicitarea deputatului Vasile Bolea privind inițierea procedurii disciplinare în privința unor judecători ai CC: Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca. În urma examinării subiectului, membrii CSM și-au declinat competența de examinare a acestei cereri depuse de deputatul Vasile Bolea și a decis să o remită către autoritățile publice competente: Parlamentul și Guvernul.

11.17: Membrii CSM susțin că Andrei Năstase a retras de la CSM cererea cu privire la inițierea procedurii disciplinare în privința lui Vladimir Țurcan.

11.13: CSM examinează solicitarea lui Andrei Năstase privind inițierea procedurii disciplinare în privința lui Vladimir Țurcan.

10.44: A fost admisă cererea de demisie a judecătorului Ion Popescu de la Judecătoria Bălți.

10.40: Plenul CSM a admis demersurile cu privire la acordarea gradului de calificare mai multor judecători. Lista judecătorilor.

10.37: Cererea judecătorului Mihail Cojocaru a fost admisă parțial și a fost redus timpul de muncă al magistratului în limită de 30 de ore pe săptămână.

09.30: Este examinată cererea repetată a judecătorului Mihail Cojocaru de la Judecătoria Bălți, referitor la durata timpului de muncă.

09.20: Membrul CSM, Dorel Musteață, solicită includerea pe ordinea de zi a unui subiect cu privire la verificarea prestației unor membri ai Consiliului Institutului Național al Justiției: Pavliuc Ghenadie, Mihailă Viorica și Burduh Victor. Cererea nu a fost introdusă pe ordinea de zi.

09.00: Ședința a început. Toți membrii sunt prezenți.