Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi polițiști din Ceadîr-Lunga și…

Doi polițiști din Ceadîr-Lunga și un intermediar, reținuți de CNA și procurori într-un dosar de corupere pasivă

Sursa: CNA

Doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga și un angajat al serviciului de asistență medicală urgentă din localitate, care a avut rolul de intermediar, au fost reținuți luni, 10 iulie, de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii oficiului Sud al Procuraturii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă.

Potrivit materialelor cauzei, polițiștii ar fi pretins și primit 350 de euro de la un conducător auto pentru a nu-l documenta pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Banii au fost transmiși sub controlul CNA și al procurorilor, iar în dimineața zilei de luni ofițerii DGT Sud a CNA au efectuat percheziții autorizate în 8 locații, inclusiv în sediul Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga și la domiciliile bănuiților.

De la fața locului au fost ridicate diferite sume de bani, în valută și monedă națională, dar și două arme deținute legal. La moment, acțiunile de urmărire penală continuă.

„Conducerea Inspectoratului General al Poliției (IGP) nu tolerează asemenea ilegalități în rândul angajaților și va examina acțiunile acestora inclusiv prin prisma disciplinei de serviciu”, a transmis IGP.