Principală  —  IMPORTANTE   —   Descinderi la Penitenciarul nr. 6…

Descinderi la Penitenciarul nr. 6 Soroca. Detalii de la PCCOCS

Responsabilii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) efectuează joi dimineață, 11 martie, mai multe percheziții la Penitenciarul nr. 6 Soroca. Potrivit autorităților, descinderile au loc în cadrul acțiunilor de urmărire penală în dosarul privind documentarea membrilor organizației criminale cu activitate în interiorul și în afara Instituțiilor Penitenciare.

„La moment sunt în plină desfășurare perchezițiile în toate sectoarele Penitenciarului nr. 6 Soroca, acțiunile fiind autorizate de magistrați. Ca și la Penitenciarul nr.15-Cricova percheziționat la 24.02.2021, operațiunea este realizată cu suportul DDS „Pantera” a ANP, INI, iar securitatea perimetrului exterior al Penitenciarului nr. 6 fiind asigurată de către BPDS „Fulger”, menționează reprezentanții PCCOCS, printr-o notă informativă.

Perchezițiile au fost autorizate de magistrați, în legătură cu dosarul penal al adjunctului Administrației Naționale a Penitenciarelor Serghei Demcenco, instrumentat de procurorii PCCOCS, reținut anterior și plasat în arest preventiv pentru abuz de putere în interesul unei organizații criminale.