Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSM a desemnat un nou…

CSM a desemnat un nou membru al Consiliului Institutului Național al Justiției

Foto: anticoruptie.md

Consiliul Institutului Național al Justiției (INJ) va avea un nou membru după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a desemnat în funcția respectivă pe vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Vitalie Stratan. Magistratul a fost desemnat în calitate de membru al Consiliului INJ în urma desfășurării unui concurs la care au participat trei candidați.

La fotoliul de membru al Consiliului INJ au aspirat, pe lângă Vitalie Stratan, președintele Judecătoriei Anenii Noi, Ghenadie Mîra, dar și magistrata Victoria Sanduța de la Judecătoria Chișinău.

În urma examinării celor trei candidați, membrii CSM au decis, cu nouă voturi, să îl desemneze câștigător al concursului pe magistratul Vitalie Stratan. Acesta activează în calitate de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, activând anterior în organele procuraturii, la Tribunalul Chișinău, apoi la Curtea de Apel Chișinău, iar în ultima instanță, la Judecătoria Chișinău.

Vitalie Stratan fusese înlăturat anterior din funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău în vara anului 2019 în urma Notei informative a magistratului Mihai Murguleț.

Consiliul INJ este alcătuit din 13 membri dintre care 7 membri desemnați de CSM din rândul judecătorilor instanțelor judecătorești de diferite niveluri, 4 membri desemnați de Consiliul Superior al Procurorilor, un membru desemnat de Ministerul Justiției și un membru, profesor titular de drept, desemnat de Consiliul Rectorilor din R. Moldova. Mandatul membrilor consiliului INJ este de o durată de 4 ani.