Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSM a decis: Iordan rămâne…

CSM a decis: Iordan rămâne vicepreședinte interimar la Curtea de Apel Chișinău

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a numit marți, 3 noiembrie, pe Iurie Iordan în funcția de vicepreședinte interimar al Curții de Apel Chișinău. Acesta va exercita interimatul începând cu 19 noiembrie până la completarea funcției vacante, în prezent deținând funcția de vicepreședinte al Curții.

Cu 9 voturi pro și 3 contra, CSM a decis azi numirea lui Iordan în funcția de vicepreședinte interimar al Curții de Apel Chișinău, la propunerea președintelui Curții de Apel, Vladislav Clima.

„Mandatul expiră la 19 noiembrie. Este necesar să desemnăm un interimat și domnul președinte Vladislav Clima a spus că tot domnul Iordan poate să asigure interimatul”, a spus șefa CSM Luiza Gafton.

Membrul Consiliului Dorel Musteață a propus amânarea examinării subiectului, însă, ideea nu a fost susținută.

„Văd că mai este termen până pe 18 noiembrie. Eu am niște semnale de la Colegiul penal al Curții de Apel cum că se întâmplă niște lucru nu chiar bune și aș dori să vedem cum stau lucrurile. Poate stabilim alte persoane. Am înțeles că judecătorii de la prima instanță fac indicații și alte chestii referitor la pronunțarea hotărârilor de către Curtea de Apel”, a spus magistratul.

„Asta este o problemă de sistem. Președintele și vicepreședintele sunt responsabili de administrare”, a răspuns un membru CSM.

În rezultat cu 9 voturi pro și 3 contra, CSM a decis numirea lui Iurie Iordan în funcția de vicepreședinte interimar al Curții de Apel Chișinău.

De menționat că, în 2016 Iurie Iordan a fost numit pe un termen de patru ani în funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău. Acesta a participat la concursul privind funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, din vara acestui an, dar nu a trecut.