Principală  —  IMPORTANTE   —   CNA anunță că o instanță…

CNA anunță că o instanță de judecată a confirmat sechestrele asupra unor bunuri în valoare de 1,6 milioane de lei, aplicate săptămâna trecută de ARBi

Sursa foto: CNA

Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță marți, 25 aprilie, că o instanță de judecată a confirmat sechestrele asupra unor bunuri și active în valoare de 1,6 milioane de lei, aplicate săptămâna trecută de Agenție de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI).

Este vorba despre două automobile, o construcție locativă, o încăpere locativă și un teren pentru construcție – toate indisponibilizate în cadrul unor cauze penale pornite pe evaziune fiscală, escrocherie și trafic de influență, menționează reprezentanții CNA.

„În procedura ARBI se află, în prezent, 139 de delegații de la ordonatori pe 107 cauze penale care vizează 210 subiecți. Pe conturile trezoreriale ale Agenției au fost depuse mijloace financiare în diferită valută – echivalentul a 103 mii de lei.

De asemenea, săptămâna trecută CNA a finalizat 6 expertize judiciare, 13 expertize anticorupție și 4 analize operaționale. Au fost eliberate 114 caziere de integritate și s-a asigurat participarea la 4 ședințe de judecată (…)”, arată un comunicat al instituției.

Săptămâna trecută, 244 milioane de lei au ajuns pe conturile trezoreriale ale ARBI a CNA, bani care se vor afla în custodia statului până la pronunțarea unei sentințe de confiscare asupra acestora. Cele 244 milioane de lei sunt o parte din banii sechestrați în cauza controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, conform unor surse ale Ziarului de Gardă.

Suplimentar, ARBI urmează să asigure transferul diferenței de 24 de milioane de lei pe conturile trezoreriale în cadrul unei proceduri suplimentare, a anunțat marți, 18 aprilie, CNA.