Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Premierul Theresa May și-a…

VIDEO Premierul Theresa May și-a dat demisia

Foto: newsthump.com

În contextul impasului generat de Brexit, premierul Marii Britanii,Theresa May, și-a anunțat astăzi demisia de la șefia Partidului Conservator și din fruntea guvernului. Aceasta va renunța la atribuțiile sale începând cu 7 iunie curent.

„Acum îmi este clar că este în interesul țării ca un nou prim-ministru să conducă acest efort. Așa că anunț că voi demisiona din funcția de lider al Partidului Conservator”, a spus May.

În cadrul discursului pe care l-a ținut astăzi, May a declarat că a fost onorată să fie cea de-a doua femeie în calitate de premier, care a servit Marea Britanie.

După ce a enumerat mai multe realizări din cei trei ani în care a fost premier, May a subliniat că „este și va rămâne mereu un motiv de regret faptul că nu am reușit să realizez Brexitul”.

Demisia premierului a fost anunțată după o întrevedere cu Graham Brady, președintele Comitetului 1922, care era pregătit să declanșeze un vot de neîncredere în adresa premierului, în cazul în care May nu și-ar fi dat demisia, scrie The Guardian.

Funcția Theresei May urmează a fi ocupată ulterior de un nou candidat, care va fi desemnat de către Partidul Conservator și care va ocupa și fotoliul de premier. În prezent, principalul candidat la funcția de premier ar fi Boris Johnson, fostul secretar de externe.

Foto: newsthump.com