Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Turcia își mută ambasada de…

Turcia își mută ambasada de la Kiev la Cernăuți în contextul unui eventual atac al armatei ruse asupra capitalei Ucrainei

Turcia își mută ambasada de la Kiev în orașul Cernăuți, în contextul unui eventual atac planificat al Rusiei asupra capitalei Ucrainei, a declarat vineri, 11 martie, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Turciei, Tanju Bilgic, scrie Reuters.

Turcia, țară membră NATO, care are o frontieră maritimă cu Rusia și Ucraina în Marea Neagră și are relații bune cu ambele țări, este una dintre puținele țări care își mai operează misiunile diplomatice în Ucraina.

Ankara a depus eforturi pentru a-și evacua cetățenii blocați în Ucraina.

Vineri, 11 martie, compania aeriană turcă Pegasus a anunțat anularea tuturor zborurilor către Rusia în perioada 13-27 martie.

Între timp, convoiul militar rusesc aflat la nord-vest de Kiev, care măsoară aproximativ 64 de kilometri, a fost „dispersat şi redesfăşurat”, conform imaginilor din satelit, relatează CNN, prezentând imagini furnizate de Maxar Technologies.

Imaginile din satelit arată că anumite părţi ale convoiuliui au fost repoziţionate în păduri şi în zonele de lizieră de lângă Lubianka, potrivit Maxar. Detalii aici.

LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina. UE va adopta mâine cel de-al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei