Rusia a mărit bugetul de apărare pentru 2015

Din cauza crizei economice, Rusia face reduceri mari în privinţa cheltuielilor guvernamentale, dar nu şi la bugetul pentru apărare. De fapt, Rusia a mărit cheltuielile militare pentru 2015 cu 33%, potrivit BBC News Online, care informează în legătură cu planurile Kremlinului de îmbunătăţire a forţelor armate.

Pe ce va cheltui Rusia bugetul mărit pentru apărare:
– Arme nucleare: Rusia are în continuare cel mai mare arsenal nuclear din lume şi intenţionează să îl extindă în 2015, informeazăBBC News Online.
– Avioane: Rusia va construi mai multe modele ale avionului de luptă Sukhoi T-50, prima aeronavă de luptă nedetectabilă şi o îmbunătăţire imensă a modelelor precedente.
– Forţe terestre: Kremlinul spune că va îmbunătăţi echipamentul şi metodele de antrenament ale armatei şi intenţionează să inaugureze şi noul tanc de luptă “Armata”.
– Operaţiuni arctice: Armata Rusiei a pus recent la punct un nou comandament arctic pentru a-şi extinde influenţa în regiune, care ar putea conţine rezerve vaste de petrol şi gaz.

Rusia cheltuie în prezent 4,2% din Produsul Intern Brut pentru apărare, faţă de cei 3,7% din PIB pe care îi cheltuiesc Statele Unite în aceeaşi direcţie. Suma totală alocată de SUA pentru apărare este, însă, de şapte ori mai mare decât cea a Rusiei.
Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *