Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Putin ar urma să efectueze…

Putin ar urma să efectueze prima vizită în afara țării de la declanșarea războiului din Ucraina. Se va întâlni cu președinții Tadjikistanului, Turkmenistanului și Indoneziei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, urmează să întreprindă o vizită oficială în Tadjikistan, un fost stat sovietic din Asia Centrală, unde se va întâlni cu președintele Emomali Rahmon. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Moscova, Kremlin, Putin”, de la postul rusesc de stat Rossia 1. Totodată, Putin ar urma să se întâlnească și cu președinții Turkmenistanului și Indoneziei.

După patru luni în care nu a părăsit Rusia, Vladimir Putin ar urma să se deplaseze săptămâna viitoare în Tadjikistan, unde se va întâlni cu omologul său Emomali Rahmon, scrie presa rusă, făcând trimitere la canalul de stat Rossia 1.

Aceeași sursă transmite că, în perioada următoare, Putin se va întâlni și cu președintele Turkmenistanului, un alt stat ex-sovietic din Asia Centrală, în cadrul Summitului Caspic de la Ashgabad, dar și cu președintele Indoneziei, care ar urma să întreprindă o vizită la Kremlin.

Ultima vizită a lui Putin în afara Rusiei fusese în China, înainte de a declanșa războiul din Ucraina, cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

După sancțiunile economice impuse Rusiei de către statele Occidentale, Putin caută să intensifice legăturile cu alte state, în special din Asia, precum China, India și Iran, notează agenția de știri Reuters.