Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primele imagini cu nava-amiral „Moscova”…

Primele imagini cu nava-amiral „Moscova” în flăcări – GALERIE FOTO

Colaj ZdG

Presa ucraineană publică primele imagini care prezintă crucișătorul „Moscova” în flăcări. Imaginile nu au fost până în prezent confirmate de autoritățile din Ucraina sau Rusia.

Jurnaliștii Open Source INTelligence (OSINT) au publicat luni, 18 aprilie, prima fotografie a crucișatorului rus „Moscova” doborât de rachetele ucrainene „Neptun” în Marea Neagră. Fotografiile nu au fost încă verificate, iar originea lor este încă neclară.

Din imaginile postate pe rețelele sociale, se poate observa crucișătorul „Moscova” aflat încă în stare de plutire, dar este afectat de un incendiu produs chiar în partea centrală a navei.

La 14 aprilie, autoritățile ucrainene anunțau că un tir de rachetă ucrainean a lovit crucișătorul rusesc, „Moscova”. De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării susținea că nava de război a fost evacuată în urma unui incendiu care s-a produs la bordul crucișătorului de rachete „Moscova”. Detalii aici

Ulterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că nava-amiral „Moscova” a flotei ruseşti din Marea Neagră s-a scufundat în timp ce era remorcată înapoi în port pe o vreme furtunoasă, în urma unei explozii şi a unui incendiu.

Nava-amiral „Moscova” este nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni să se predea și care a primit în replică înjurătura „Navă rusească, du-te…”.

Ministerul Apărării de la Moscova a publicat sâmbătă seara, 16 aprilie, imagini despre care se spune că reprezintă întâlnirea echipajului navei militare „Moskva”, scufundată joi în Marea Neagră, cu comandantul Flotei Marine Militare, Nicolai Evmenov, și comandantul flotei din Marea Neagră a Federației Ruse. Detalii aici

Publicarea imaginilor vine după ce mai multe surse ucrainene, dar și internaționale, au scris că membrii echipajului de pe „Moskva” ar fi murit în timpul exploziilor de la bord.

Jurnaliștii de la „Radio Svoboda” Ucraina au identificat un marinar al navei „Moskva”, care a decedat, – Ivan Vakhrushev. Radio Svoboda a găsit o postare pe rețeaua de socializare „Odnoklassniki” a unei femei pe nume Varvara Vakhrusheva. Ea a spus că soțul ei, Ivan Vahrushev, a murit în timpul îndeplinirii datoriei. Fotografia arată un bărbat îmbrăcat într-o uniformă de ofițer a marinei ruse, cu bretele de umăr de aspirant.

Totodată, la ceremonia de rămas bun de la crucișătorul rus, care a avut loc la Sevastopol, la câteva ore de la scufundare, a fost prezent și un preot, iar pe panglica unei coroane era scris „corabie și marinari”.

Nava-amiral „Moscova” a flotei ruse din Marea Neagră s-a scufundat