Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jurnaliştii de la „Radio Svoboda”…

Jurnaliştii de la „Radio Svoboda” au identificat un marinar care a murit pe nava „Moskva”, deși autoritățile ruse susțin că întreg echipajul a fost salvat

În ciuda declarațiilor Ministerului rus al Apărării conform cărora întreg echipajul navei militare „Moskva”, scufundată joi în Marea Neagră, a fost „complet evacuat”, jurnaliștii de la Radio Svoboda au început să identifice marinarii ruși morți care făceau parte din echipajul navei.

Jurnaliștii au identificat un marinar al navei „Moskva”, care a decedat, – Ivan Vakhrushev, care a servit în a cincea unitate de luptă, care era responsabilă pentru siguranța operațională a navei.

Radio Svoboda a găsit o postare pe rețeaua de socializare „Odnoklassniki” a unei femei pe nume Varvara Vakhrusheva. Ea a spus că soțul ei, Ivan Vahrushev, a murit în îndeplinirea datoriei. Fotografia arată un bărbat îmbrăcat într-o uniformă de ofițer a marinei ruse, cu bretele de umăr de aspirant.

Jurnaliștii au discutat cu Varvara Vakhrusheva, care a confirmat că soțul ei a murit ca urmare a scufundării navei „Moskva”. Circumstanțele morții lui Vahrushev nu au fost raportate soției sale. „I-a fost găsit cadavrul. Raportat joi (14 aprilie – n.red.)”.

Potrivit ei, Vakhrushev a servit în unitatea de luptă numărul cinci, care este responsabilă pentru siguranța operațională a navei.

Potrivit femeii, 27 de membri ai echipajului „Moskva” sunt dispăruți. Aspirantul Ivan Vahrushev avea 41 de ani. El provine din satul Nichkino, districtul Sarapul, Republica Udmurt.

Ministerul Apărării de la Moscova a publicat sâmbătă seara, 16 aprilie, imagini despre care se spune că reprezintă întâlnirea echipajului navei militare „Moskva”, scufundată joi în Marea Neagră, cu comandantul Flotei Marine Militare, Nicolai Evmenov, și comandantul flotei din Marea Neagră a Federației Ruse.

Publicarea imaginilor vine după ce mai multe surse ucrainene, dar și internaționale, au scris că membrii echipajului de pe „Moskva” ar fi murit în timpul exploziilor de la bord.

Totodată, la ceremonia de rămas bun de la crucișătorul rus, care a avut loc la Sevastopol, la câteva ore de la scufundare, a fost prezent și un preot, iar pe panglica unei coroane era scris „corabie și marinari”.

Soarta echipajului de pe nava scufundată „Moskva”: Între declarațiile oficiale ale rușilor și indiciile care îi contrazic