Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Oligarhul rus Roman Abramovici a…

Oligarhul rus Roman Abramovici a fost demis din funcția de director al Chelsea

Foto: Profimedia Images

Conducerea Premier League, prima ligă din campionatul englez de fotbal, a anunțat că l-a descalificat pe oligarhul Roman Abramovici, proprietarul Chelsea, din funcția de director al clubului, scrie Digi 24.

Decizia vine după ce oligarhul rus a fost sancționat de guvernul britanic ca urmare a invaziei rusești în Ucraina.

„În urma deciziei guvernului britanic de a impune sancțiuni, bordul de conducere al Premier League l-a descalificat pe Roman Abramovici din funcția de director al clubului de fotbal Chelsea. Decizia nu impactează capacitatea clubului de a organiza antrenamente și de a juca meciurile programate, așa cum este prevăzut în termenii licenței emise de guvern, aceasta expirând în 31 mai 2022”, a anunțat Premier League.

Abramovici, care a intrat în vizor după ce Putin a ordonat invadarea Ucrainei, a anunțat că are de gând să vândă clubul de fotbal londonez, însă vânzarea este acum blocată, ca urmare a sancțiunilor.

Clubul de fotbal poate continua să joace și să-și plătească jucătorii și personalul însă nu mai poate transfera jucători, în condițiile în care guvernul încearcă să prevină situația în care Abramovici va profita de pe urma Chelsea.

Abramovici este descris pe lista de ancțiuni drept un „cunoscut afacerist rus și oligarh pro-Kremlin care se bucură de relații apropiate cu Vladimir Putin de decenii”.