Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Miliardarul rus, Roman Abramovici, anunță…

Miliardarul rus, Roman Abramovici, anunță că vinde clubul de fotbal Chelsea Londra: „Banii vor fi donați unei fundații caritabile pentru victimele războiului din Ucraina”

Miliardarul rus, Roman Abramovici, anunță miercuri, 2 martie, că va vinde clubul de fotbal Chelsea Londra, iar banii din vânzarea clubului vor fi donați unei fundații caritabile pentru victimele războiului din Ucraina.

În ultimele zile, mai multe surse spun că Roman Abramovici ar participa la negocierile ruso-ucrainene.

„Am luat deci decizia de a vinde clubul, deoarece consider că este în interesul clubului, al fanilor, al angajaților, precum și al sponsorilor și partenerilor. Vânzarea clubului nu va fi rapidă, dar va urma un proces echitabil. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut. Aici nu a fost niciodată vorba de afaceri și nici de bani pentru mine, ci de pură pasiune pentru joc și club. Mai mult decât atât, mi-am instruit echipa să înființeze o fundație caritabilă unde vor fi donate toate veniturile nete din vânzare. Fundația va fi în beneficiul tuturor victimelor războiului din Ucraina. Aceasta include furnizarea de fonduri pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și sprijinirea muncii pe termen lung de recuperare. Vă rog să știți că a fost o decizie incredibil de dificilă de luat și mă doare să mă despart de Club în acest mod. Totuși, cred că acest lucru este în interesul clubului de fotbal Chelsea”, a spus Abramovici.

Miliardarul rus, Roman Abramovici, a predat conducerea clubului de fotbal Chelsea Londra administratorilor fundației sale caritabile, în luna februarie curent, potrivit BBC. Motivul din spatele mișcării lui Abramovich nu a fost clar, dar publicația engleză Sky Sports anunța că au existat apeluri din partea parlamentarilor britanici, conform cărora Abramovich, născut în Rusia, să nu aibă voie să mai conducă clubul Chelsea, din cauza presupuselor legături ale sale cu regimul lui Vladimir Putin. Totodată, s-ar fi cerut și confiscarea averilor lui.

Roman Abramovich a preluat clubul Chelsea Londra în anul 2003. Din acel moment, clubul englez a cucerit de două ori Liga Campionilor și de două ori Liga Europei. Potrivit celor de la Forbes, averea lui Abramovich ar fi de 13 miliarde de dolari americani.