Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Canada impune sancțiuni împotriva a…

Canada impune sancțiuni împotriva a cinci persoane din Rusia, inclusiv în privința miliardarului Roman Abramovici

Sursa foto: Reuters

Canada a impus sancțiuni împotriva a cinci persoane din Rusia, inclusiv în privința miliardarului Roman Abramovici și a interzis 32 de companii și entități guvernamentale rusești să primească echipamente de apărare sau bunuri din Canada. Anunțul a fost făcut vineri, 11 martie, de premierul canadian Justin Trudeau, notează Reuters.

Operațiunile canadiene ale producătorului rus de oțel Evraz, la care Abramovici este cel mai mare acționar, nu vor fi afectate de această măsură, a declarat Trudeau în cadrul unei conferințe de presă.

Sancțiunile impuse oficialilor și oligarhilor ruși, precum Abramovici, sunt îndreptate împotriva lor, astfel încât aceștia să nu poată profita sau beneficia de activitățile economice din Canada sau de munca grea a canadienilor care lucrează în companiile în care au investiții. Evident, vom urmări cu atenție, dar suntem încrezători că acest lucru nu va avea un impact asupra canadienilor care muncesc din greu și care fac o treabă bună în companiile din întreaga țară”, a declarat Trudeau.

Trudeau a spus că guvernul său analizează toate opțiunile și că intenționează să ajute mai mult refugiații ucraineni.

„Canada și aliații săi vor rămâne uniți în convingerea lor că președintele rus Vladimir Putin a făcut o greșeală teribilă și va sfârși prin a pierde, în ciuda numărului de bombe pe care le poate arunca asupra spitalelor, sau poate chiar din cauza lor. Nu există nicio victorie pentru el în această situație”, a declarat Trudeau.

Luni, 7 martie, Canada a aplicat sancțiuni împotriva a 10 persoane apropiate conducerii Rusiei din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Moscova neagă că a atacat civili în ceea ce numește o „operațiune specială” de dezarmare și „denazificare” a Ucrainei.