Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Miliardarul rus, Roman Abramovich, renunță…

Miliardarul rus, Roman Abramovich, renunță la clubul de fotbal Chelsea Londra

Miliardarul rus, Roman Abramovici, a predat conducerea clubului de fotbal Chelsea Londra administratorilor fundației sale caritabile, anunță BBC. Motivul din spatele mișcării lui Abramovich nu este clar, dar publicația engleză Sky Sports susține că au existat apeluri din partea parlamentarilor britanici, în această săptămână, conform cărora Abramovich, născut în Rusia, să nu aibă voie să mai conducă clubul Chelsea, din cauza presupuselor legături ale sale cu regimul lui Vladimir Putin. Totodată, s-ar cere și confiscare averilor lui.

După ce trupele ruse au trecut marți, 24 februarie, granița cu Ucraina, deputatul laburist Chris Bryant ar fi transmis Camerei Comunelor că miliardarului ruso-israelian ar trebui să-i fie confiscate bunurile. Bryant ar mai fi declarat, în fața parlamentarilor de la Londra, că deține un document al Ministerului de Interne, care sugerează că Abramovich nu ar trebui să își poată stabili sediul în Marea Britanie. Răspunzându-i deputatului laburist, ministrul Mark Spencer ar fi declarat că guvernul ar fi luat „măsuri foarte drastice împotriva persoanelor ruse cu afaceri în Marea Britanie care sunt îngrijorătoare”.

Pe parcursul celor aproape 20 de ani de când dețin Chelsea FC, mi-am asumat întotdeauna rolul de conducător al clubului, a cărui sarcină este să ne asigurăm că avem cât mai mult succes astăzi, precum și să construim pentru viitor, jucând, de asemenea, un rol pozitiv în comunitățile noastre. Am luat întotdeauna decizii având în vedere interesul clubului.”, a transmis Abramovich printr-o declarație de presă.

Roman Abramovich a preluat clubul Chelsea Londra în anul 2003. Din acel moment, clubul englez a cucerit de două ori Liga Campionilor și de două ori Liga Europei. Potrivit celor de la Forbes, averea lui Abramovich ar fi de 13 miliarde de dolari americani.