Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Medvedev spune că situația din…

Medvedev spune că situația din Bucha este „un alt fals al propagandei ucrainene” și acuză Ucraina că își ucide proprii civili „pentru a dezumaniza Rusia”

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, susține că situația din Bucha este „un alt fals al propagandei ucrainene”, transmite agenția TASS, controlată de Kremlin.

„Phantom of Kyiv”, o imagine a unei aeronave, care este luată dintr-un joc pe calculator. „Eroi pierduți” care s-au predat navei de război rusești. Maternitatea Mariupol, acum Bucha. Sunt falsuri care s-au maturizat în imaginația cinică a propagandei ucrainene. Sunt fabricii de trolli supravegheate de guvernele occidentale și de ONG-uri”. Zi de zi, știrile despre povestiri de groază și victorii devin din ce în ce mai delirante. Cu toate acestea, mașina falsă de la Kiev nu se oprește”, a declarat Medvedev.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse acuză Ucraina că își ucide proprii civili „pentru a dezumaniza Rusia și a o denigra cât mai mult posibil”.

„Ucrainismul profund, alimentat de otrava anti-rusă și de o minciună atotconsumătoare despre identitatea sa, este un mare fals”, a spus Medvedev.

Anterior, Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că imaginile cu civili morți din orașul ucrainean Bucha au fost „ordonate” de SUA, pentru a da vina pe Federația Rusă.

Armata ucraineană a găsit o cameră de tortură în Bucha, unde trupele ruse ar fi abuzat și ucis civilii ucraineni. Potrivit autorităților ucrainene, camera de tortură a fost organizată în subsolul sanatoriului pentru copii „Promenisti”, unde armata ucraineană a găsit cadavrele unui grup de bărbați. Toți aveau mâinile legate la spate.

Sute de oameni au fost uciși de armata rusă în orașele de lângă Kiev, care se aflau anterior sub ocupația temporară a Rusiei. Unii oameni au fost împușcați chiar pe drumuri. Mulți aveau mâinile legate cu o panglică albă.

Comunitatea mondială este revoltată de comportamentul rușilor față de civilii din Ucraina. Secretarul britanic de externe Elizabeth Truss a scris pe Twitter că a fost șocată de imaginile văzute.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a promis sancțiuni și mai mari împotriva Rusiei, iar președintele francez Emmanuel Macron a promis o pedeapsă corectă pentru cei responsabili.