Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Tragedia de la Bucha. Autoritățile…

Tragedia de la Bucha. Autoritățile ucrainene publică imagini cu o „cameră a torturii”, improvizată în subsolul unui sanatoriu, în care soldații ruși au torturat și ucis civili ucraineni – FOTO

Sursa foto: Unian

Armata ucraineană a găsit o cameră de tortură în Bucha, unde trupele ruse au abuzat și au ucis civilii ucraineni, scrie unian.net.

Potrivit sursei citate, camera de tortură a fost organizată în subsolul sanatoriului pentru copii „Promenisti”, unde armata ucraineană a găsit cadavrele unui grup de bărbați. Toți aveau mâinile legate la spate. Urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Sute de oameni au fost uciși de armata rusă în orașele de lângă Kiev, care se aflau anterior sub ocupația temporară a Rusiei. Unii oameni au fost împușcați chiar pe drumuri. Mulți aveau mâinile legate cu o panglică albă, mai scrie sursa citată.

Au apărut fotografii din satelit a unei gropi comune din Bucha, pe teritoriul bisericii din localitate, unde potrivit sursei citate erau îngropați ucrainenii uciși încă de pe 10 martie.

Sursa foto: Maxar

Ministerul rus al Apărării neagă implicarea în cele întâmplate, menționând că filmările din Bucha și din alte orașe ar fi o provocare a radicalilor și un montaj. 

Comunitatea mondială este revoltată de comportamentul rușilor față de civilii din Ucraina. Secretarul britanic de externe Elizabeth Truss a scris pe Twitter că a fost șocată de imaginile văzute.

Cancelarul german Olaf Scholz a promis sancțiuni și mai mari împotriva Rusiei, iar președintele francez Emmanuel Macron a promis o pedeapsă corectă pentru cei responsabili.

Luni, 4 aprilie, este a 40-a zi de război în Ucraina. După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar peste 1 400 de civili ucraineni au murit, potrivit ONU. De asemenea, mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40