Laura Codruța Kovesi – posibila candidată la funcția de procuror general al Ucrainei

Fostul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupției din România, Laura Codruța Kovesi, ar reprezenta o eventuală candidatură la funcția de procuror general al Ucrainei. Informația a fost publicată de jurnaliștii portalului liga.net, în urma unei discuții cu membrii apropiați din echipa lui Vlolodimir Zelenski. Portalul liga.net menționează despre candidatura lui Kovesi în cadrul primelor zece acțiuni pe care Zelenski ar urma să le facă în cazul în care va deveni președinte al Ucrainei.

Pe lângă Kovesi, la funcția de procuror general al Ucrainei, ar figura și candidatura ex-procurorului SUA, Martha Boersch. Printre cei zece pași pe care Zelenski urmează să îi întreprindă în cazul unei victorii la ce de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, se numără și numiri noi în fruntea Serviciului de Securitate și al Ministerului de Externe din Ucraina.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, echipa lui Zelenski precizează însă că nu a fost luată vreo decizie oficială cu privire la viitoarele numiri: „Procesul de analiză și selecție a candidaților pentru numirea în funcțiile de stat este în curs de desfășurare”.

În ceea ce privește vizitele și întâlnirile cu reprezentanți oficiali din alte țări, echipa lui Zelenski urmează să aibă întâlniri oficiale cu cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron și președintele SUA Donald Trump.

Pe 21 aprilie va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina în care au ieșit actualul președintele Petro Poroșenko și actorul de comedie Volodimir Zelenski.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Laura Codruța Kovesi – posibila candidată la funcția de procuror general al Ucrainei? Dacă n-ar fi trecut 10 zile de la 1 aprilie, chiar te-ași crede, bre Colea. Procuror general al UE deja a fost, i-a mai rămas procuror general al Ucrainei.

    Cel mai comod Laurei Codruței Kovesi i-ar fi să fie procuror general al R.M., deoarece cunoaște limba țării, dar după ultimele alegeri parlamentare cu uzurpatorul Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk și j****** penali Șor și Tauber deputați se vede că până la aceasta mai avem de așteptat.

    Bufonul Volodymyr Zelensky este omul miliardarului și oligarhului ucrainean Igor Kolomoisky, un fel de Plahotniuk ucrainean, care vrea să captureze Ucraina, așa cum uzurpatorul Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk a capturat Moldova.

    P.S. Ești slab, ca reporter, bre Colea… Dar, mă rog este chestia șefelor tale sofisticate…

  2. Nu-mi place sa ma dau cu presupunerile privitor la “eminenta cenusie” din Ucraina si legatura ei cu Volodymir Zelennsky. Probabil, ca tu cunosti mai multe despre mafia de acolo, dar, oricat de informat ai fi, oferta facuta in mod serios Laurei Codruta Covesi de a lua functia de procuror-sef al acestei tari, te contrazice cap coada. Aceasta justitiara romanca, dupa activitatea fulminanta din Romania, se duce in Ucraina sa netezeasca nu ciuful si barbile exponentilor puterii corupte, ci parcursul lor spre puscarie. Ea stie foarte bine cum asta se face.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *