Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Japonia a impus sancțiuni împotriva…

Japonia a impus sancțiuni împotriva lui Peskov, Kadyrov și alți 17 ruși

Colaj ZdG

Japonia a impus sancțiuni împotriva a 20 de persoane din cercul apropiat al lui Vladimir Putin, inclusiv secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov și conducătorul Ceceniei Ramzan Kadyrov, scrie Unian.

Sancțiunile Japoniei îi vizează pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale, Serghei Kiriyenko, adjunctul șefului administrației prezidențiale Dmitri Kozak și șeful Ceceniei Ramzan Kadyrov.

Pe listă se numără și oameni de afaceri ruși, printre care frații Rotenberg, Gennady Timchenko și Alisher Usmanov. Sancțiunile afectează și două organizații: Agenția de Cercetare pe Internet și compania militară privată Wagner.

În plus, Japonia a publicat o listă suplimentară de sancțiuni împotriva Belarusului, care include 12 persoane și 10 companii și organizații din Belarus.

Citiți și: SUA impun sancțiuni dure împotriva lui Peskov și a 19 oligarhi ruși

Războiul continuă în Ucraina și în a treisprezecea zi. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții orașe din estul și centrul Ucrainei. Blocul UE-SUA încearcă să izoleze economic Rusia. Marți, 8 martie, ora 17:00 GMT, (19:00, ora R. Moldova). preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, urmează să susţină un discurs „istoric” în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Cronologia evenimentelor: LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina