Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Italia expulzează 30 de diplomați…

Italia expulzează 30 de diplomați ruși

Ambasadorul Rusiei în Italia, Serghei Razov, a fost chemat marți, 5 aprilie, la Ministerul de Externe al republicii, unde a fost informat despre expulzarea a 30 de diplomați ruși. Acest lucru a fost anunțat de ministrul de externe italian, Luigi Di Maio, la postul de televiziune Rai News 24, scrie Tass.

„Ambasadorul Rusiei Serghei Razov a fost chemat în această dimineață la Ministerul de Externe”, a spus ministrul.

„A fost informat despre decizia de a expulza 30 de diplomați ruși. Această măsură, luată de comun acord cu alți parteneri europeni și atlantici, a devenit necesară din motive legate de pentru securitatea noastră națională în contextul crizei actuale”.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat pentru TASS că Rusia va da un răspuns corespunzător față de expulzarea diplomaților ruși din Italia.

Anterior, publicația Corriere della Sera a anunțat despre intenția autorităților italiene de a expulza zeci de diplomați ruși. Potrivit acesteia, prim-ministrul italian Mario Draghi a discutat luni despre această decizie cu secretarul de stat Franco Gabrielli responsabil cu problemele de securitate.

Guvernul danez a decis expulzarea a 15 diplomați ruși. Acest lucru a fost anunțat marți de ministrul Afacerilor Externe al Danemarcei, Yeppe Kufud, după o ședință extraordinară a Consiliului de Politică Externă. Detalii aici

La 4 aprilie, Guvernul Germaniei a declarat 40 de diplomaţi ruşi „persona non grata”, act ce constituie primul pas spre expulzarea acestora din Germania. Detalii aici