Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Încă 1 400 de oameni…

Încă 1 400 de oameni au fost evacuați joi din regiunea Lugansk

Sursa foto: Facebook / Сергій Гайдай

Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale Lugansk, anunță că joi, 7 aprilie, din regiunea Lugansk au fost evacuați peste 1 400 de oameni. Potrivit acestuia, evacuarea din localitățile Popasna și Girske este imposibilă din cauza bombardamentelor.

„Împreună cu poliția de patrulare, o organizație religioasă și voluntarii, am reușit să evacuăm 850 de locuitori din Lisichansk, 255 – din Severodonețk, 15 – din Rubijne, 150 – din Kreminna + 150 cu propriile automobile. Popasna și Girske – din cauza bombardamentelor, evacuarea este imposibilă”, spune șeful administrației militare regionale Lugansk.

Totodată, pentru cei care au rămas în regiune au fost livrate câteva tone de ajutor umanitar: alimente, medicamente, produse de igienă, mai spune Gaidai.

După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război. Potrivit ONU, de la începutul războiului în Ucraina au murit aproximativ 1 500 de oameni.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina