Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fosta angajată a ISU București…

Fosta angajată a ISU București Antonina Radu, condamnată în dosarul Colectiv, a fost reținută în R. Moldova

Sursa foto: Digi 24

Antonina Radu, fosta angajată a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU București), condamnată definitiv în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni de închisoare, a fost prinsă în R. Moldova, scrie Digi 24.

Femeia de 43 de ani fusese dată în urmărire generală după ce polițiștii din România nu au găsit-o la domiciliu, ce au primit mandatul de executare al pedepsei în dosarul Colectiv.

„În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din R. Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în R. Moldova”, a anunțat Poliția Română.

Antonina Radu a fost dată în urmărire de către Poliția Română pentru executare pedepsei cu închisoarea dispusă de Curtea de Apel București.

Pompierii ISU Antonina Radu și George Petrică Matei au primit joi, 12 mai, o condamnare definitivă la 8 ani si 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției în dosarul Colectiv. În 2015, aceștia erau ofițeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov.

Judecătorii Curții de Apel Bucureşti au pronunțat joi decizia finală în cazul dosarului Colectiv, după șase ani de procese.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Cea mai mare pedeapsă – 11 ani și 8 luni a primit unul dintre patronii clubului, Alin George Anastasescu.

Ceilalți doi patroni au fost condamnați la 8 ani de închisoare – Paul Gancea și șase ani și patru luni – Costin Mincu.

Pirotehniștii Zaharia Viorel și Marian Moise vor avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 10 luni.

Cristian Niță, director al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

Pompierii ISU Radu Antonina și Matei George Petrică vor avea de executat câte 8 ani și 8 luni închisoare.

Totodată, instanța din România a decis achitarea pentru Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior.