Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Elveția alocă aproximativ 85 de…

Elveția alocă aproximativ 85 de milioane de dolari pentru asistență umanitară Ucrainei

Sursa foto: Digi 24

Consiliul Federal Elvețian a aprobat alocarea a 80 de milioane de franci elvețieni (aproximativ 85 de milioane de dolari) pentru asistență umanitară Ucrainei și refugiaților ucraineni, scrie unian.net.

Autoritățile elvețiene estimează că aproximativ 12 milioane de persoane au nevoie de asistență urgentă din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Consiliul Federal a decis să mărească asistența umanitară acordată Ucrainei și întregii regiuni la 80 de milioane de franci elvețieni. Prin această contribuție, Elveția își exprimă solidaritatea cu ucrainenii aflați în nevoie”, anunță Consiliul Federal Elvețian.

Un sfert din această sumă va fi alocat pentru a ajuta ucrainenii care s-au refugiat în țările vecine. Trei sferturi sunt destinate să-i ajute pe cei care au rămas în Ucraina.

„Până în prezent, Elveția a trimis peste 500 de tone de ajutor umanitar în Ucraina, Polonia și R. Moldova. Pachetul de sprijin elvețian în etapa inițială a operațiunii de ajutor este de 8 milioane de franci elvețieni”, susțin autoritățile elvețiene.

Din cauza acțiunilor militare ale Federației Ruse în Ucraina, Elveția a impus sancțiuni împotriva Rusiei. 

Este a 16-a zi de război în Ucraina. Rusia a acuzat Ucraina că ar produce armament biologic și a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Occidentul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Autoritățile ucrainene susțin că peste 100 000 de ucraineni au fost evacuați în ultimele două zile.