Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   DOC/ Grupul Operațional și Tactic…

DOC Grupul Operațional și Tactic „Est” din Ucraina a publicat pretinse documente secrete ale armatei ruse care conțin informații despre planificarea ofensivei Rusiei asupra Ucrainei

Sursa foto: unian.ua

Grupul Operațional și Tactic „Est” anunță că forțele armate ale Ucrainei au intrat în posesia unor „documente secrete” ale unor militari ruși. Mai exact, documente de planificare ale uneia dintre unitățile batalionului grup tactic 810 brigada marină separată a Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Potrivit Grupului Operațional și Tactic „Est”, documentele armatei ruse includ: o hartă, o sarcină de luptă, tabel indicativ, tabele de control, listă de personal.

Pretinsele documente secrete indică faptul că fișele de planificare ale ofensivei Rusiei asupra Ucrainei au fost aprobate pe 18 ianuarie 2022, iar „operațiunea de capturare a Ucrainei” urma să aibă loc timp de 15 zile (de pe 20 februarie până pe 6 martie 2022).

Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie.

„Datorită acțiunilor reușite ale uneia dintre unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, ocupanții ruși pierd nu doar echipamentul. Panicați, aceștia lasă și documente secrete. Da, avem documentele de planificare ale uneia dintre unitățile batalionului grup tactic 810 brigada marină separată a Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Unitatea inamică a fost nevoită să debarce de pe VDC „Orsk” în zona așezării Stepanivka-1 și să continue să înainteze cu unitățile militare ale Armatei 58 a Federației Ruse, respectiv cu regimentul 177 separat al Corpului Marin al Rușilor. Scopul final al acestor forțe a fost blocarea și preluarea controlului asupra Melitopolului. Deci, data viitoare când cineva dintre prizonieri va spune că a venit să studieze și s-a rătăcit – să nu credeți! Știau, planificau și se pregăteau cu atenție. Iar ocupanților ruși le spunem un lucru: lăsați-vă echipamentul și documentele secrete, vom avea nevoie de ele, mai întâi – pentru apărătorii noștri, iar în al doilea rând – pentru Haga”, anunță Grupul Operațional și Tactic „Est” printr-o postare pe Facebook.

Este a șaptea zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. La Jitomir, în urma unui atac aerian „la baza Forțelor Armate ale Ucrainei”, patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil. La Herson, armata rusă a preluat controlul asupra portului fluvial, gării, dar și asupra clădirilor administrative. Rapoartele serviciilor secrete ucrainene raportează trupe belaruse în apropierea graniței. Între timp, Statele Unite au închis spațiului aerian pentru companiilor aeriene ruse, Apple a suspendat vânzările produselor sale și a restricționat utilizarea Apple Pay pentru ruși, iar Sberbank blochează cardurile cetățenilor ruși care au donat fonduri fundațiilor ucrainene.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina. Primarul orașului Konotop: „Militarii ruși ne-au dat un ultimatum – predăm orașul sau îl vor distruge în totalitate”