Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile franceze au confiscat un…

Autoritățile franceze au confiscat un super-iaht care aparține directorului general al Rosneft, Igor Sechin

Sursa foto: Ministerul francez al Economiei, Finanțelor și Recuperării

Autoritățile franceze au confiscat un super-iaht deținut de directorul general al Rosneft, Igor Sechin, ca parte a sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei, a declarat joi, 3 martie, ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, scrie Bloomberg.

Super-iahtul „Amore Vero” a fost confiscat în portul mediteranean La Ciotat, în apropiere de Marsilia, pe Coasta de Azur, în timp ce se pregătea de o „plecare urgentă”, conform Ministerului francez de Finanțe.

„Mulțumesc vameșilor francezi pentru aplicarea sancțiunilor UE împotriva persoanelor apropiate liderul Rusiei”, a declarat Le Maire pe Twitter.

Iahtul este deținut de o companie al cărei acționar principal este șeful companiei petroliere rusești, a precizat ministerul.

Recent, autoritățile germane au confiscat un iaht de lux, care valorează aproximativ 600 de milioane de dolari, deținut de miliardarul rus Alisher Usmanov, după ce Uniunea Europeană l-a inclus într-o listă de sancțiuni ca răspuns la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei. Detalii aici.

Este a opta zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. Explozii puternice au fost auzite în Kiev și în alte orașe ucrainene în noaptea de miercuri spre joi dimineață. Ora 06:47, sirenele de alarmă răsună în orașul ucrainean Nicolaev, iar oamenii sunt îndemnați să se adăpostească în zone sigure. Herson, cel mai mare oraş din apropierea graniţei cu peninsula Crimeea, a fost capturat de armata rusă. Între timp, Pentagonul raportează că sutele de vehicule blindate rusești, care se îndreaptă spre Kiev, „rămân blocate pe traseu”.

LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina. UE va aloca 500 de milioane de euro pentru asistență umanitară Ucrainei și va crea un hub umanitar în România