Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Australia impune sancțiuni financiare și…

Australia impune sancțiuni financiare și interdicții de călătorie împotriva a 67 de cetățeni ruși ca răspuns la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei

Sursa foto: Reuters

Australia va impune sancțiuni financiare și interdicții de călătorie pentru încă 67 de cetățeni ruși ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina, a declarat joi, 7 aprilie, ministra de Externe Marise Payne, transmite Reuters.

„Astăzi, anunț 67 de sancțiuni suplimentare împotriva elitelor și oligarhilor ruși, a persoanelor apropiate președintelui rus Vladimir Putin, care facilitează și susțin acțiunile sale scandaloase”, a declarat Marise Payne.

Ministra de Externe a Australiei a spus că noile liste au fost întocmite în urma „apariției dovezilor privind crimele de război comise de Rusia la Bucha, precum și în alte orașe din Ucraina”.

Rusia a declarat că a lansat o „operațiune militară specială” în Ucraina și a negat acuzațiile cu privire la uciderea civililor în timpul asedierii orașului Bucha, calificând-o drept o „provocare” a Ucrainei.

Printre cei sancționați se numără oficialul militar rus colonelul-general Mihail Mizintsev și vicepremierul rus Dmitri Grigorenko.

Australia a furnizat echipamente de apărare și bunuri umanitare Ucrainei, impunând în același timp o interdicție asupra exporturilor de aluminiu către Rusia.

Până acum, Australia a sancționat aproximativ 600 de persoane și entități rusești ca răspuns la invazia rusă în Ucraina.