Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   VIDEO/ Ministrul Victor Parlicov: „CSE…

VIDEO Ministrul Victor Parlicov: „CSE a introdus un mecanism de corecție care va fi aplicat consumatorilor care pleacă din piața reglementată”

Captură de ecran/Facebook

Ministrul Energiei Victor Parlicov a susținut un briefing de presă despre deciziile adoptate de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) cu privire la sectorul energetic. Potrivit oficialului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) urmează să examineze revizuirea tarifelor la gaze naturale „în câteva zile”.

„Am aprobat ca ANRE să poată revizui tarifele în procedură accelerată (…)”, a declarat Parlicov.

Ministrul a spus că CSE a introdus un „mecanism de corecție”.

„Atunci când un consumator pleacă din piața reglementată și în piața liberă își găsește un alt furnizor, devierile tarifare, care în mod normal anterior el trebuia să le achite, rămân în prețurile reglementate a celorlalți consumatori, care trebuie să achite ceea ce nu a achitat cândva consumatorul care a plecat în piața liberă.

Nu am ajuns cu ANRE-ul la un numitor comun prin ce instrument legal trebuie să intervenim (…). Ceea ce a făcut astăzi CSE – a introdus acest element de corecție de echitate care presupune că un consumator atunci când vrea să în piața liberă, trebuie să-și ia cu el și devierile tarifare neachitate de el”, a mai declarat Victor Parlicov.

Ministrul Energiei Victor Parlicov a făcut publică marți, 30 mai, o scrisoare pe care spune că a trimis-o în luna aprilie în adresa Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru a sesiza „inechitatea de pe piața” de gaze naturale creată de unele companii private și a solicitat autorității publice centrale de reglementare și monitorizare a sectoarelor din domeniul energetic să intervină.