Rata anuală a inflației va crește dramatic

A fost revizuită rata anuală a inflației pentru anul 2015, care va fi de 8,15%, comparativ cu cea de 5,8%, prognozată anterior. Anunțul a fost făcut de către Dorin Drăguțanu, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), în cadrul unei conferințe de presă.

Menționăm că aceasta e a treia oară consecutiv când BNM se așteaptă la o majorare mai simțitoare a prețurilor, comparativ cu estimările anterioare. „Inflaţia va urca în acest an la cel mai înalt nivel din ultimii şapte ani. Însă, inflația va reveni în coridorul țintit începând cu trimestrul II din 2016”, a subliniat Drăguțanu.

Potrivit lui, principalii factori care determină creșterea inflației sunt majorarea tarifelor pentru servicii și deprecierea monedei naționale.

„Potrivit prognozei Băncii Naționale ieșirea temporară peste limita a inflației este provocată de deprecierea valutei naționale. Depășirea inflației peste limită va fi temporară, iar din trimestrul II se va încadra în coridorul țintit”, a menționat guvernatorul.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *