Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ CSE: Se prelungește cu…

DOC CSE: Se prelungește cu trei luni măsura de licențiere a importurilor de grâu, porumb și floarea-soarelui

Sursa foto: Profimedia Images

Comisia Situații Excepționale (CSE) a dispus miercuri, 27 decembrie, prelungirea unei măsuri de reglementare prin autorizare, pe o perioadă de încă trei luni, a importului unor mărfuri agricole: grâu, porumb și semințe de floarea-soarelui.

Decizia de a permite importul grâului, porumbului și a semințelor de floarea-soarelui doar baza unei licențe a fost pusă în practică în luna octombrie curent. Dispoziția CSE arăta că măsura urma să fie aplicată pe perioada stării de urgență.

Starea de urgență instituită în R. Moldova la sfârșitul lunii februarie 2022, în contextul agresiunii militare rusești asupra Ucrainei, nu va mai fi prelungită

Licențierea importului de cereale în R. Moldova este motivată de CSE prin faptul că se dorește menținerea, pe piața internă a produselor cerealiere, a unui preț sustenabil din punct de vedere economic.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va institui o comisie de licențiere, potrivit dispoziției CSE.

Vor avea dreptul de a primi licențe de import doar persoanele juridice sau fizice care desfășoară activități economice în domeniul producerii uleiului și grăsimilor vegetale, produselor de morărit, a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă și pentru creșterea animalelor.

cse.agricultură by Ziarul de Gardă