Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ După anularea licitației de…

DOC După anularea licitației de aproximativ 500 de milioane de lei, ASP anunță că a lansat un nou proces de achiziție a blanchetelor de acte. Detalii

Agenția Servicii Publice (ASP) a lansat procesul de achiziționare a blanchetelor de acte de identitate necesare pentru trei ani, perioada 2022 – 2025. Potrivit ASP, decizia este dictată de expirarea contractului existent, precum și de faptul că actualul stoc este suficient pentru întocmirea actelor până în toamna anului 2022.

Conform estimărilor ASP, un pașaport nepersonalizat costă 10 euro, iar prețul mediu pentru o cartelă de tip ID 1 (buletin de identitate, permis de conducere) este de 2,85 euro.

Bugetul total al achiziției de blanchete a fost estimat pentru perioada de 3 ani la 427 505 000 lei (fără TVA).

Acest contract trebuie să asigure procurarea 1,5 milioane de blanchete de pașapoarte și 1,665 milioane de blanchete de acte de identitate.

Echipamentele de personalizare la o capacitate de producere de 60 de documente pe oră sunt estimate la un cost de 150 de mii de euro. Conform necesităților ASP, sunt necesare șase astfel de echipamente, ceea ce vor asigura procesarea a trei mii de pașapoarte pe zi.

Bugetul total pentru echipamente este de 900 de mii de euro și pentru soft, care urmează să fie ajustat la cerințele ASP, de 250 de mii de euro. Mentenanța complexului aplicativ a fost estimată la 15% pe an din costul echipamentului. În total – 32 600 000 lei (1 630 000 euro) pentru toată perioada contractată.

Conform analizei preliminare a ASP, prețurile pentru actele de identitate nu vor suferi modificări odată cu trecerea la noile tehnologii, iar în cazul pașapoartelor există o mare probabilitate ca prețul acestora să scadă.

Pașapoartele emise până la data aplicării noului tip rămân valabile până la expirarea termenului de valabilitate.

În septembrie 2021, Agenția Servicii Publice (ASP) a anulat licitația de aproximativ 500 de milioane de lei pentru achiziționarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare „din motiv că există abateri de la prevederile legale care determină imposibilitatea de încheiere a contractului”.Într-un document emis în adresa celor trei companii care au depus oferte pentru licitația anunțată, ASP menționează că, în calitate de autoritate contractantă, a decis anularea procedurii de atribuire a contractului „din motiv că există abateri de la prevederile legale care determină imposibilitatea de încheiere a contractului”. Detalii aici