Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ NASA, anunț istoric: A…

VIDEO NASA, anunț istoric: A fost descoperită apă pe Lună

Observatorul stratosferic pentru astronomie în infraroșu (SOFIA) al NASA a confirmat, pentru prima dată, că există apă pe suprafața luminată de soare a Lunii. Această descoperire indică faptul că apa poate fi distribuită pe suprafața lunară și nu se limitează la locuri reci și umbrite, relatează NASA.

SOFIA a detectat molecule de apă (H2O) în craterul Clavius, unul dintre cele mai mari cratere vizibile de pe Pământ, situat în emisfera sudică a Lunii. Observațiile anterioare ale suprafeței Lunii au detectat o anumită formă de hidrogen, dar nu au putut distinge între apă și ruda chimică apropiată, hidroxil (OH).

„Aveam indicații că H2O – apa familiară pe care o cunoaștem – ar putea fi prezentă pe partea luminată de soare a Lunii. Acum știm că este acolo. Această descoperire ne ajută la înțelegerea suprafeței lunare și ridică întrebări interesante despre resursele relevante pentru explorarea spațiului profund.”, a declarat Paul Hertz, directorul Diviziei de Astrofizică din cadrul Direcției Misiunii Științifice de la sediul NASA din Washington.

Sursa: NASA