Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ Cristiano Ronaldo, fotbalistul cu…

FOTO Cristiano Ronaldo, fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate în istoria fotbalului, la Chișinău. Zeci de fani l-au așteptat pe starul portughez la aeroport

Cristiano Ronaldo, fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate în istoria fotbalului, a ajuns miercuri seara la Chișinău. Joi, 15 septembrie, echipa sa, Manchester United va juca cu Sheriff Tiraspol, pe stadionul Zimbru din capitală într-un meci care contează pentru etapa a doua a grupelor Europa League. 

Sursa: Purice Ion Nistor via Facebook

Zeci de fani au mers pe aeroportul de la Chișinău pentru a-l vedea pe starul portughez, însă jucătorii de la Manchester United nu au ieșit să-și salute fanii.

sursa: newsmaker

Cristiano Ronaldo, 37 de ani, este considerat unul din cei mai buni fotbaliști din toate timpurile. Este primul fotbalist portughez care a câștigat Balonul de Aur de cinci ori (între 2008 și 2017), fiind depășit la acest capitol doar de către argentinianul Leo Messi.

Pentru Portugalia a înscris 117 goluri, fiind jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise pentru o echipă națională. Totodată, Ronaldo deține recordul de cele mai multe goluri marcate în istoria fotbalului, record atins în luna martie 2022 când a marcat  golul cu numărul 807 într-un meci cu Totenham Hotspur,  întrecându-l pe Josef Bican, care are 805 goluri. În septembrie 2022, Ronaldo are la activ 815 goluri marcate în meciurile oficiale. În acest sezon însă, atacantul portughez nu a reușit încă să înscrie. 

Cristiano Ronaldo a jucat în cariera sa pentru Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid și Juventus Torino, cu ultimele trei câștigând mai multe titluri de campioane în Anglia, Spania și Italia. Ronaldo a câștigat de cinci ori Liga Campionilor, o dată cu Manchester United și de patru ori cu Real Madrid, iar în 2016 a câștigat Campionatul European de fotbal cu echipa țării sale. 

În săptămâna premergătoare meciului de la Chișinău, Cristiano Ronaldo a publicat pe contul său de pe instagram poze de la antrenamente. „Încep săptămâna cu o presimțire foarte bună”, a comentat scurt o poză de la antrenamente Cristiano Ronaldo. Fotbalistul deține cea mai populară pagină de Instagram din lume cu peste 476 de milioane de urmăritori.

În 2020, Cristiano Ronaldo, a devenit primul fotbalist din istorie care a reuşit să strângă un miliard de dolari pe parcursul carierei sale de jucător, anunţa revista economică americană Forbes. 

Din lotul cu care Manchester United a venit la Chișinău fac parte și alte nume notorii ale fotbalului mondial: 

Vedeți, mai jos, jucătorii convocați pentru deplasarea de la Chișinău:

Portari: De Gea, Heaton, Vitek

Fundași: Lindelof, Maguire, Martinez, Malacia, Varane, Dalot, Shaw

Mijlocași: Fernandes, Eriksen, Fred, Casemiro, McTominay, Iqbal

Atacanți: Ronaldo, Antony, Sancho, Elanga, Garnacho, McNeill.

Meciul dintre Sheriff Tiraspol, campioana R. Moldova la fotbal și Manchester United se dispută pe stadionul Zimbru din Chișinău joi, cu începere de la ora 19.45. Meciul contează pentru etapa a doua a grupei E din Europa League. În prima etapă, Sheriff Tiraspol a învins în Cipru, pe Omonia Nicosia cu scorul de 3 la 0, în timp ce Manchester United a pierdut, pe teren propriu, meciul cu spaniolii de la Real Sociedad cu scorul de 0 la 1.

Manchester United este unul dintre cele mai titrate și bogate cluburi de fotbal din lume. Echipa are câștigate 20 de titluri de campioană a Angliei, trei Ligi ale Campionilor, dar și alte trofee naționale și internaționale. Conform datelor de pe site-ul de specialitate transfermarkt.com, lotul echipei engleze valorează circa 750 de milioane de euro, echivalentul a aproximativ 15 miliarde de lei.

Brandul Manchester United este evaluat, conform unui top al Forbes, la circa 4,5 miliarde de euro (peste 88 de miliarde de lei), sumă care depășește cu mult bugetul pentru un an al R. Moldova.

Biletele la meciul dintre Sheriff Tiraspol și Manchester United s-au vândut în doar câteva ore, ele costând între 400 și 1600 de lei. Sheriff Tiraspol joacă meciurile din acest an din cupele europene la Chișinău, după ce UEFA a decis că acestea nu pot avea loc la Tiraspol, teritoriu ocupat, de facto de Rusia, și aflat la granița cu Ucraina, țară aflată în plin război cu Rusia.