Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Premierul României a anunțat deblocarea…

Premierul României a anunțat deblocarea primei tranșe din grantul de 100 de milioane pentru R. Moldova

Prima tranșă din Acordul de 100 de milioane de euro, semnat între Republica Moldova și România, va fi deblocată astăzi, a anunțat prim-ministrul de la București, Marcel Ciolacu.

„Deblocăm astăzi prima tranșă din Acordul de 100 de milioane de euro pe care-l avem cu Republica Moldova. Banii se duc pentru microbuzele școlare și pentru investiții în lucrările de alimentare cu apă în mai multe localități din Republica Moldova”, a menționat Marcel Ciolacu.

Amintim că, Acordul privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară dintre Republica Moldova și România, care prevede un grant în sumă de 100 de milioane de euro, a fost semnat la data de 11 februarie, anul trecut, atunci când a avut loc ședința comună a Guvernelor de la București și Chișinău. Asistența nerambursabilă va fi oferită pe parcursul unei perioade de șapte ani. Anterior, autoritățile de la București au declarat că prima tranșă debursată va fi de 25 de milioane de euro și ar putea fi efectuată până la sfârșitul acestui an.