Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Zinaida Greceanîi, despre când va…

Zinaida Greceanîi, despre când va fi implementat votul electronic în Parlament

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, susține că până la sfârșitul acestui an, sistemul de vot electronic ar trebuie să fie implementat în Parlament. Întrebată de către deputatul Iurie Reniță de ce acest sistem nu este încă funcțional Greceanîi a precizat că „nu are nimic cu asta”.

„Dvs cunoașteți că până nu primim tot echipamentul pentru acest vot electronic … Și eu aș vrea să fie, nu ceea ce avem acum. Ați vorbit un minut, s-a deconectat. Nu am eu cu asta absolut nimic. Însă, până nu o să avem tot echipamentul, și nu o să fim pregătiți, nu o să putem să îl implementăm. Anul acesta trebuie însă să fie implementat”, a precizat Zinaida Greceanîi.

Serviciul de presă al Parlamentului a comunicat anterior pentru ZdG că reprezentanții Legislativului au fost informați despre faptul că tabletele pentru deputați, necesare în procesul de vot electronic, vor întârzia să fie livrate în termenii conveniți anterior, din cauza efectelor pandemiei la nivel internațional.

Solicitați să ne comunice când vor fi livrate tabletele de către „Fors-Computer”, reprezentanții Parlamentului ne-au spus că echipamentele vor fi furnizate „după revenirea la normalitate, când pe piața internațională va fi reluată producerea și furnizarea componentelor necesare”.

Deputații au testat sistemul electronic de vot în 2014, care a eșuat, fiind necesari bani suplimentari, oferiți ulterior de PNUD.