Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ceremonie la MAEIE: Maia…

VIDEO Ceremonie la MAEIE: Maia Sandu i-a înmânat lui Nicu Popescu cea mai înaltă distincție de stat

Captură foto: privesc.eu

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a avut loc ceremonia festivă de înmânare a celei mai înalte distincții de stat – „Ordinul Republicii” lui Nicu Popescu de către șefa statului Maia Sandu.

Ceremonia a început cu un discurs al președintei Sandu. Aceasta i-a mulțumit lui Nicu Popescu pentru activitatea sa diplomatică.

Ne-am adunat aici ca să aducem un omagiu unui diplomat vizionar și celui mai remarcabil ministrul al Afacerilor Externe și Integrării Europene pe care R. Moldova l-a avut vreodată. (…) Atunci când a preluat mandatul, doi ani și jumătate în urmă, R. Moldova nu era, din punct de vedere diplomatic, nu în cea mai bună situație. Eram izolați pe plan internațional. (…) Nu cred că cineva se gândea, atunci când ați preluat mandatul că putem să organizăm un summit european la Bulboaca, dar iată că și acest lucru s-a întâmplat. Când a fost foarte dificil, Nicu a dat dovadă de viziune (…)”, a declarat Maia Sandu.

Conform unui comunicat al Președinției, distincția i-a fost oferită „în semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în domeniul politicii externe, pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană a R. Moldova, precum și pentru contribuția majoră la deschiderea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană”.

Șefa statului a semnat decretul prin care conferă medalia „Meritul Civic” Cristinei Gherasimov, secretara de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), care va prelua șefia Biroului pentru Integrare Europeană.

Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu și-a anunțat miercuri, 24 ianuarie, demisia din funcție.