Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Senatul României o va audia…

Senatul României o va audia pe Monica Babuc, fostă deputată și ministră din partidul lui Plahotniuc, propusă pentru funcția de directoare a Institutului Cultural Român din Chișinău

Sursa foto: publika.md

Comisiile din Senatul României pentru cultură și pentru politică externă o vor audia miercuri, 29 martie, pe Monica Babuc, fosta deputată și ministră a Partidului Democrat al lui Vlad Plahotniuc, propusă pentru funcția de directoare a Institutului Cultural Român (ICR) Chișinău, scrie Libertatea cu referire la ordinea de zi publicată pe site-ul Senatului.

Pe 24 martie, Libertatea dezvăluia și că Monica Babuc a fost propusă să ocupe funcția de directoare a ICR Chișinău. Oficial, propunerea a fost făcută de președintele Institutul Cultural Român (ICR), Liviu Sebastian Jicman, și aprobată de Ministerul Culturii și de Ministerul Afacerilor Externe de la București, însă neoficial, potrivit surselor ziarului din cadrul ICR, Babuc a fost propusă de Partidul Social Democrat (PSD) din România.

Monica Babuc a fost ministră a Culturii, în perioada 2013-2017, ministră a Educației, Culturii și Cercetării, în perioada 2017-2019. Din 2019 și până în 2020 a fost deputată, vicepreședintă a Parlamentului și vicepreședintă a Partidului Democrat din Moldova (PDM), condus între 2016 și 2019 de oligarhul Vladimir Plahotniuc.