Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sandu a discutat cu mai…

Sandu a discutat cu mai mulți candidați din primul tur. Ce spune despre întrevederea planificată cu Usatîi

Candidata PAS, Maia Sandu, a avut luni discuții cu mai mulți candidați care au participat în primul tur al alegerilor prezidențiale, în vederea unirii forțelor pentru turul doi de scrutin. Cât privește întâlnirea planificată marți cu Renato Usatâi, politiciana spune că se va discuta despre cum pot fi unificați alegătorii celor două formațiuni.

În cadrul unei emisiuni de la Pro TV, Sandu a anunțat că a purtat discuții cu mai mulți candidați pentru a-și uni forțele și să „scape de Igor Dodon”.

„Am vorbit astăzi cu mai mulți candidați din cei care au participat în primul tur și le-am solicitat să avem discuții în aceste zile pentru a vedea cum ne unim forțele să scăpăm de Igor Dodon și să ne apucăm să facem ordine”, a declarat Sandu.

Cât privește întâlnirea pe care o are planificată, marți, cu candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, politiciana spune că se va discuta despre unitatea alegătorilor.

Mergem la această discuție să vedem dacă putem să contăm pe sprijinul cetățenilor. Înțelegem că alegătorii care l-au votat își doresc schimbarea. Trebuie să vedem cum vede domnul Usatîi această unitate a alegătorilor”, a adăugat Maia Sandu.

În turul I, Maia Sandu a acumulat 487.635 de voturi, echivalentul la 36.16%, în timp ce pentru Igor Dodon și-au dat votul 439.866 de alegători (32.61%). Respectiv, pentru lidera PAS au votat cu 47.769 de persoane mai mult decât pentru Igor Dodon.

Renato Usatîi a acumulat în cadrul alegerilor de ieri 227.938 de voturi, echivalentul la 16,90%.

Până la această oră mai mulți candidați și-au anunțat susținerea și au îndemnat alegătorii să o voteze în turul II pentru lidera PAS Maia Sandu.