Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Revenirea lui Andrei Spînu la…

Revenirea lui Andrei Spînu la conducerea MIDR aduce remanieri

Colaj ZdG

La Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) au fost operate remanieri după ce Andrei Spînu a revenit la conducere. Fosta ministră Lilia Dabija, care deținuse anterior funcția de secretar general, a fost reîncadrată în funcție pentru două zile, după care a fost eliberată.

Guvernul a susținut în cadrul ședinței de miercuri, 19 iulie, eliberarea din funcție a secretarilor de stat Ghenadie Marian și Natalia Eremia, și revenirea în aceste funcții a lui Mircea Păscăluță și Ana Mardare din 25 iulie și 26 septembrie.

„Se propune constatarea încetării interimatului funcției de secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale asigurat de Angela Țurcanu, șefă a Direcției coordonare politici publice și integrare europeană a MIDR din data de 17 iulie 2023. Angela Țurcanu va rămâne în echipa ministerului.

Se reîncadrează Lilia Dabija în funcția de secretar general al MIDR din data de 17 iulie 2023 și, în baza cererii de demisie, se încetează raporturile de serviciu ale Liliei Dabija în funcția de secretar general al MIDR din data de 19 iulie 2023.

Se propune eliberarea lui Ghenadie Marian din funcția de secretar de stat al MIDR din data de 24 iulie 2023, în baza cererii de demisie. Domnul Marian se întoarce la colegii de la Ministerul de Externe (…).

Se propune eliberarea Nataliei Eremia din funcția de secretar de stat al MIDR din data de 2 august 2023 în baza cererii de demisie”, a spus ministrul Andrei Spînu.

Ana Mardare va fi din nou responsabilă de dezvoltarea regională, după ce a fost eliberată din funcție la prima ședință a guvernului condus de Dorin Recean.

Mircea Păscăluță a ocupat funcția de administrator adjunct al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a demisionat de la MIDR în aprilie, unde a fost angajat din 2021.

Noii membri ai Guvernului Recean au depus luni, 17 iulie, jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii în prezența președintei Maia Sandu și a prim-ministrului Dorin Recean. Astfel, Adrian Efros a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Spînu va conduce Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar Dan Perciun a fost învestit în funcția de ministru al Educației și Cercetării.