Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Parlamentului European a mulțumit…

Președinta Parlamentului European a mulțumit Maiei Sandu pentru „eforturile extraordinare” ale R. Moldova în a ajuta și proteja refugiații din Ucraina

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola a mulțumit Maiei Sandu pentru „eforturile extraordinare” ale R. Moldova de ajutorare a refugiaților veninți din Ucraina, după războiul declanșat de Putin acolo. În același mesaj, Metsola punctat că Moldova trebuie sprijină în aspirațiile sale pro-europene.

Republica Moldova a aplicat pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat joi, 3 februarie, președinta R. Moldova, Maia Sandu.

A noua zi a războiului din Ucraina a început cu o alarmă declanșată în noaptea de joi spre vineri la centrală nucleară Zaporojie, cea mai mare de acest fel din Europa, după un bombardament al trupelor ruse. Joi trupele ruse au ajuns în centrul portului ucrainean Herson, prima realizare majoră a invaziei declanșate joia trecută, iar în capitala Kiev și în alte orașe mari, forțele de ocupație au continuat bombardamentele nimicitoare.

Duminică, 27 februarie, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Cronologia evenimentelor din Ucraina vineri, 4 martie. LIVE TEXT