Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Maia Sandu va participa…

Președinta Maia Sandu va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, va participa, în perioada 17-19 ianuarie 2023, la Forumul Economic Mondial. Potrivit instituției prezidențiale, în cadrul evenimentului, care va avea loc la Davos, în Elveția, șefa statului se va întâlni cu lideri mondiali și oficiali de nivel înalt din mai multe țări, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

„Cea de-a 53-a reuniune a forumului, a cărei tematică este „Cooperarea într-o lume fragmentată”, va aborda mai multe subiecte, printre care modalitățile de rezolvare a actualelor crize energetice și alimentare, dar și potențiale soluții pentru riscurile geopolitice actuale, inclusiv cele din regiunea noastră”, anunță Președinția într-un comunicat.

Forumul Economic Mondial (WEF) se desfășoară în fiecare an, în luna ianuarie. Întâlnirea anuală, desfășurată în Elveția, Davos, reprezintă evenimentul de referință al fundației elvețiene WEF. Prima reuniune a avut loc în 1971, sub numele Forumul European de Management.

Aceasta este prima vizită externă a președintei Maia Sandu în anul 2023. Pe parcursul anului trecut, președinta Maia Sandu a avut 19 deplasări peste hotare. Șefa statului a avut discursuri în plenul Parlamentului European și la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, și a participat cu discursuri la mai multe reuniuni internaționale, conferințe și evenimente publice, unde a avut și întrevederi bilaterale. De asemenea, președinta Maia Sandu a efectuat câteva vizite bilaterale, la invitația omologilor săi și a altor oficiali de rang înalt din țările gazdă.