Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon pleacă pentru a doua…

Dodon pleacă pentru a doua oară la Bruxelles de la învestirea sa în funcție. Cu cine se va întâlni

Igor Dodon urmează în această săptămână să efectueze cea de-a doua sa vizită la Bruxelles în calitate de președinte al R. Moldova. Anunțul nu a fost încă făcut public de către Președinție, informații fiind publicată însă de Comisia Europeană.

Astfel, conform Comisiei Europene, vizita ar urma să aibă loc la 5 septembrie, iar Igor Dodon va avea întrevederi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, dar și cu comisarul european pentru politica de vecinătate și extindere, Johannes Hahn.

Contactată telefonic, Carmena Lupei, consultant principal în secția protocol și comunicare a Președinției, a declarat că ne va oferi mai târziu detalii.

În cei trei ani de mandat, președintele Igor Dodon a efectuat circa 40 de vizite de lucru în străinătate, dintre care 46% au fost deplasări efectuate în Federația Rusă, și o singură vizită de lucru la Bruxelles, în februarie 2017. Totodată, șeful statului nu a întreprins nicio vizită oficială în România.