Principală  —  Ştiri   —   Inițiativa „The Red Box” a…

Inițiativa „The Red Box” a ajuns la Asociația „Casa Mărioarei”: „Trebuie să insistăm ca instituțiile din R. Moldova să fie dotate cu produse de igienă”

La sfârșitul lunii noiembrie curent, proiectul „Red Box” a ajuns la Asociatia Impotriva Violentei „Casa Marioarei”, care oferă gratuit servicii de asistenţă, cazare şi reabilitare, siguranţă şi suport femeilor ce au suferit de pe urma violenței domestice şi copiilor acestora din diferite colţuri ale țării.

În afară de boxa cu produse donată de către Viorica Hagagg și Asociația NorocOlanda – HelloNetherlands, a fost realizată și o instruire din partea ginecologului Cristina Ipati.

„Perioada menstruației reprezintă o adevărată provocare pentru fetele și femeile din R. Moldova. Indiferent de ce se întâmplă în țară, trebuie să insistăm ca instituțiile să fie asigurate cu absorbante. Tocmai pentru că menstruația continuă să se întâmple lunar”, a punctat anterior pentr ZdG inițiatoarea proiectului, Doina Cetulean.

Proiectul Red Box a fost lansat în Marea Britanie și reprezintă o inițiativă civică care și-a propus să asigure cu obiecte pentru igiena personală femeile, în perioada menstruației, în instituțiile de învățământ. În prezent, proiectul este implementat în peste 50 de țări. În unele, datorită acestei inițiative, s-a reușit să se obțină ca Guvernul să acopere din surse bugetare dotarea instituțiilor de învățământ cu tot spectrul de obiecte pentru igiena personală a femeilor în perioada menstruației. 

Anual, pe 28 mai, este marcată Ziua Igienei Menstruale, cu scopul de a ajuta la conștientizarea rolului fundamental pe care îl joacă un bun management al igienei menstruale în a permite femeilor și fetelor să-și atingă potențialul maxim.