Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ La aproape o săptămână…

FOTO La aproape o săptămână de la explozia produsă într-un bloc din sectorul Botanica al Chișinăului, astăzi sunt schimbate ferestrele distruse

Foto: IGSU

În scara blocului de pe strada Independenței din sectorul Botanica al Chișinăului, care a fost afectat de o explozie pe 22 februarie, astăzi au loc lucrări de reparație a geamurilor din scară. Acestea sunt efectuate de Pretura de sector.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, Pretura sectorului Botanica a contractat servicii de instalare a tâmplăriilor la patru etaje și în bucătăria comună a blocului. De asemenea, municipalitatea va efectua reparația unor încăperi afectate de explozie. Urmează să se întocmească un deviz de cheltuieli pentru ridicarea pereților despărțitori dintre o bucătărie comună și spațiile locative, precum și pentru executarea lucrărilor de finisaj.

Deflagrația s-a produs în seara zilei de 22 februarie în bucătăria comună de la etajul doi al unui bloc cu șase niveluri. În urma exploziei, patru oameni au avut de suferit. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, trei copii cu vârstele de un an, 10 și 16 ani au suferit traumatisme și arsuri, fiind internați în spitalele «Valentin Ignatenco» și «Emilian Coțaga» din Chișinău, iar o femeie, care se afla afară, în preajma blocului, s-a ales cu traumatisme ușoare. 

Din primele informații, explozia s-ar fi produs din cauza încălcării regulilor de exploatare a echipamentului ce funcționează pe bază de gaz natural.