Principală  —  IMPORTANTE   —   „Continuăm să distrugem infrastructura R.…

„Continuăm să distrugem infrastructura R. Moldova”: După ZdG, hackerii ruși au atacat site-urile mai multor instituții de stat

După ce în dimineața zilei de 25 septembrie pagina de Telegram Narodnaia CyberArmia a atacat cibernetic web-site-ul Ziarul de Gardă, aceeași sursă anunță că a atacat și site-urile mai multor instituții de stat.

Printre paginile web atacate se numără și site-ul Î.S. Moldelectrica, care, la momentul publicării articolului, nu era accesibil.

„Noi continuăm să distrugem infrastructura Moldovei. Atacăm Întreprinderea de Stat „Moldelectrica”, care a fost înființată prin ordinul Ministerului Industriei și Energiei al R. Moldova”, se arată într-o postare publicată la 17:59.

Captură de ecran ZdG

Ulterior, pe același canal a apărut o postare, distribuită de pe un alt canal de Telegram, în care se anunță despre atacul asupra mai multor site-uri, printre care site-ul Premier Energy și al Agenției pentru Eficiență Energetică. Același canal a mai anunțat despre atacul asupra paginilor web ale Aeroportului, ale Căii Ferate și ale Bemol-ului.

Dintre acestea, la momentul publicării articolului, nu putea fi accesat site-ul Aeroportului și al Căii Ferate.

În dimineața zilei de 25 septembrie, pe pagina de Telegram Narodnaia CyberArmia a apărut un mesaj în limba rusă, în care se anunță despre intenția de a ataca cibernetic web-site-ul Ziarul de Gardă. La scurt timp, pagina web a redacției nu a mai putut fi accesată, fiind indisponibilă aproximativ 20 de minute.

Duminică, 24 septembrie, aceeași sursă a postat un mesaj prin care anunța atacul asupra site-ului Aeroportului. „Să atacăm site-ul Aeroportului Internațional Chișinău. Este necesar să încercăm să întrerupem cât mai mult posibil funcționarea acestuia”, scria ieri, 24 septembrie, Narodnaia CyberArmia pe Telegram.

Narodnaia CyberArmia se autoproclamă drept o mișcare care „răspunde la orice acțiune împotriva cetățenilor ruși”.

„Toate operațiunile noastre sunt concepute pentru a transmite un mesaj simplu – noi nu vom accepta o amenințare la adresa securității țării noastre”, se arată într-o postare a organizației.

Tot ei ar fi responsabili și de alte atacuri cibernetice asupra mai multor site-uri din Ucraina și Bulgaria.