Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Încasările Serviciului Vamal la bugetul…

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat au crescut cu peste 25% în primele șapte luni ale anului curent, comparativ cu 2020

Foto: customs.gov.md

Reprezentanții Serviciul Vamal anunță că în primele 7 luni ale anului 2021 încasările instituției se ridică la circa 15 miliarde de lei, în creștere cu 25,5% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2020.

Cifra încasărilor este în creștere cu peste 21% comparativ și cu anul 2019 (ianuarie-iulie), chiar dacă în acea perioadă activitatea agenților economici nu se desfășura în condițiile crizei provocate de pandemie.

Totodată, în luna iulie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 2,3 miliarde lei, cu cca 18% mai mult față de luna similară a anului 2020.  

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 50 310 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 291 237 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Sculeni, cu 80 426 și  respectiv, 49 953 traversări.

Serviciul Vamal a emis un comunicat prin care anunță că instituția activează la capacitate sporită, în contextul tendinței specifice perioadei estivale de creștere a fluxului mijloacelor de transport la frontieră. Facem apel către participanții la traficul transfrontalier să-și planifice ruta înainte de a porni la drum și să se orienteze spre punctele de trecere a frontierei cu trafic mai puțin intens.