Principală  —  IMPORTANTE   —   Ce străzi și intersecții din…

Ce străzi și intersecții din Chișinău vor fi închise duminică, 28 aprilie, în contextul competiției de ciclism „Velohora”

Foto: chisinau.md

Duminică, 28 aprilie, se va desfășura competiția de ciclism „Velohora”, ediția 2024. În acest context, traficul rutier pe anumite străzi din capitală va fi suspendat între orele 6.0 și 18.00, anunță Primăria Municipiului Chișinău.

Transportul public nu va circula pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni și str. Aleksandr Pușkin. Unitățile de transport vor fi redirecționate pe străzi adiacente.

Totodată, în intervalul orelor 12.00-14.00, va avea loc și o cursă de ciclism, care va începe în Piața Marii Adunări Naționale (PNAM). Cursa va avea următorul itinerar: 
– PMAN – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Calea Ieșilor cu virare înapoi la sensul giratoriu din preajma Parcului ,,La Izvor”;
– virare spre Calea Ieșilor – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail – str. Ciuflea – bd. Dacia – bd. Traian;
– virare spre bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt;
– finalizare în PMAN.

Traficului rutier va fi sistat temporar pe direcția deplasării coloanei și în intersecțiile cu străzile adiacente. Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Astfel, duminică, 28 aprilie 2024, în intervalul orelor 06:00 – 18:00, troleibuzele și autobuzele, care traversează Piața Marii Adunări Naționale, vor fi redirecționate pe străzile adiacente, după cum urmează: 

TROLEIBUZE:

Rutele nr. 1, nr. 5, nr. 8 și nr. 22 vor fi redirecționate pe str. București (tur-retur); Ruta nr. 4, spre sectorul Buiucani: pe str. Ciuflea, str. București, iar spre sectorul Botanica, de pe str. Vasile Lupu pe str. A. Mateevici, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; 

Ruta nr. 34, spre sectorul Centru: pe str. A. Șciusev, str. București, iar spre comuna Trușeni: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. V. Alecsandri, str. București, str. A. Șciusev și în continuare pe traseul stabilit; 

Duminica, 28.04.2024, se suspendă și activitatea troleibuzului turistic.

AUTOBUZE:   

Ruta nr. 5, tur: pe traseul stabilit; retur: de pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 9, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu -Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit. 

Ruta nr. 11, tur-retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit. 

Ruta nr. 26, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit; retur: pe traseul stabilit. 

Ruta nr. 46, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze cetățenilor pentru incomoditățile create. Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.